گرایشهای عمران

گرایش های تحصیلات تکمیلی مهندسی عمران

معرفی گرایش مهندسی سازه 

مهندسی سازه، گرایشی است که به آموزش تجزیه و تحلیل و طراحی سازه های مختلف می پردازد. این رشته بیشترین ظرفیت پذیرش را در دانشگاه های کشور دارا می باشد.  در این گرایش به اثبات دقیق و معادلاتی تمام خواص سازه پرداخته می شود و در این گرایش قادر به طراحی سازه های بلند مرتبه ، سازه هایی با رفتار غیر خطی ، انواع مقاطع متغیر به کار رفته در تیر و ستون و  مدلسازی دقیق سازه در نرم افزار هایی مثل Abaqus  و Etabs & safe    و Sap   و نرم افزار های دیگر می باشد . این گرایش طراح های قوی در زمینه مدلسازی سازه های بتنی و فولادی و انواع پیش ساخته ها وارد بازار کار می کنند . با اینکه این رشته اسما اشباع شده اما طراح متخصص همیشه نیاز رشته عمران بوده و هیچ پروژه ای بدون طراح متخصص امکان شروع ندارد . دستگاه مشاور طبق دستور کارفرما به طراحی می پردازد و تخصصی است که  بیشتر زمان خود را در دفتر فنی میگذراند .

معرفی گرایش مهندسی زلزله

گرایش مهندسی زلزله، به طراحی سازه ها با توجه به بار زلزله می پردازد. همچنین وظیفه بهسازی و مقاوم سازی سازه های موجود که در مناطق لرزه خیز قرار دارند را بر عهده دارند.

که امروزه به علت نبود سازه های پایدار حتما نیاز به متخصصین زلزله به طور وسیع در پروژه های عمرانی احساس می شود و بازار کار قوی در آینده نزدیک برای مهندسان در این گرایش شکل میگیرد .  متخصصین این گرایش در نرم افزار هایی مثل base isolation  و مدلسازی میراگر های ویسکوز و … مهارت لازم را دارند .

بحث لرزه ای همواره حائز اهمیت است به خصوص که شناخت بشر در مورد بارهای لرزه ای کماکان محدود است.  گرایش مهندسی زلزله به طراحی لرزه ای سازه های خاص مانند پل، مخزن، لوله های پالایشگاهی ، سازه های بلند و سازه های معمولی می پردازد. یادگیری نرم افزار های طراحی لرزه ای، المان محدود و هم چنین برنامه نویسی از ویژگی های اصلی دانشجویان این گرایش می باشد . نرم افزار هایی مانند Seismo Soft , Opensees , Matlab و در حوزه المان محدود Abaqus , Ansys جزو کاربردی ترین نرم افزار های این گرایش می باشند .

معرفی گرایش مهندسی و مدیریت ساخت

یکی از راه های موفقیت در اجرای پروژه های عمرانی مدیریت صحیح و اصولی پروژه ها می باشد. شاخه مدیریت ساخت آموزش های لازم در این زمینه را فراهم می کند. با توجه به اینکه هر پروژه ای نیاز به یک مدیر کارآمد دارد و با توجه به اجرای بسیار ضعیف پروژه های عمرانی و تقریبا عدم مدیریت پروژه و کنترل پروژه در روند ساخت و مسائل اقتصادی و بحث زمان ، این رشته به کمک کنترل پروژه و مدیریت پروژه و روش های ساخت پیش رفته  ، در صدد حل مشکلات موجود در اکثر پروژها  و طرح های عمرانی به خصوص طرح های ملی می باشد (نظیر سدهای بلند، بنادر وسازه های دریایی،پالایشگاهها ونیروگاهها،مجتمع های بزرگ مسکونی واداری، سازه های بلند، پل های با دهانه بزرگ وسیلوها ونظایر آنها). به راحتی میتوان در این رشته شخصیتی مدیریتی ساخت .

معرفی گرایش مهندسی ژئوتکنیک

مهندسی خاک و پی، گرایشی از مهندسی عمران می باشد که به بررسی خصوصیات خاک و رفتارهای خاک تحت بارهای مختلف می پردازد. با توجه به اینکه سازه های موجود روی خاک احداث می شود می توان گفت مهندسی خاک و پی در ارتباط مستقیم با مهندسی سازه می باشد. نحوه طراحی انواع پی ها ، نحوه مقاوم سازی دیوار حائل، مقاوم سازی خاک بستر و دیواره های خاکی به روش های مختلف همچون نیلینگ و شاتکریت ، سازه های نگهبان خرپا ، راک بولت ، دیواه بتنی در تونل ها و … . همچنین آزمایشگاه های خاک برای نمونه گیری و انجام آزمایش های سه محوری و تحکیم و … بر روی آن  ، از انواع زمینه های شغلی در این گرایش می باشد.

معرفی گرایش مهندسی حمل و نقل 

گرایش حمل و نقل، شامل چهار بخش مجزا به نام های حمل و نقل دریایی ، ریلی ، هوایی و جاده ای می باشد. که مهندسین باتوجه به توانایی های خود می توانند در هر یک از این زیر مجموعه ها به تحصیل و فعالیت بپردازند. نرم افزار های مورد نیاز – Transcad- Vissum- Cube و … می باشد .


معرفی گرایش مهندسی راه و ترابری

گرایش راه و ترابری، به آموزش طراحی راه در دشت ها و کوهستان ها، طراحی هندسی راه و راه آهن می پردازد. فارغ التحصیلان این گرایش اغلب در محیط کاری خارج از شهر مشغول به کار می شوند.

و در حال حاضر نیاز بسیار زیادی به بازسازی مسیر ها و جاده ها و طراحی مسیر های جدید به علت توسعه جمعیت و شهر ها  می باشد .در این رشته تصویر سازی دقیق از مسیر ها ، مطالعه اولیه و امکان سنجی برای طرح ها لازم بوده و نیاز به تسلط بر روی انواع نشریه راه همچون نشریه 415 – 101 – 234 – و … الزامی می باشد . رشته ای با آینده شغلی بسیار قوی داشته و نیاز به مهندسین بیشتری در این زمینه احساس می شود .


معرفی گرایش مهندسی محیط زیست 

مهندسی محیط زیست، در برگیرنده طیف وسیعی از آموزش ها می باشد. از تصویه آب و هوا گرفته تا دفع فاضلاب  .

فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد عمران با گرایش محیط زیست در زمینه هایی همچون شناخت و کنترل آلودگی منابع آب، آلودگی هوا و آلودگیهای حاصل از مواد جامد زائد سررشته داشته و می توانند در سازمان های مسئول برنامه ریزی، شهرداری ها، سازمان حفاظت محیط زیست، شیلات، کارخانجات و سازمان های وابسته به وزارت نیرو مشغول به کار شوند .


معرفی گرایش مهندسی آب و سازه های هیدرولیکی 

کارشناسی ارشد آب و سازه‌های هیدرولیکی یکی از گرایش‌های کارشناسی ارشد عمران است که در زمینه تحلیل و طراحی سازه‌هایی که به نوعی با آب سروکار داشته و در ساختمان‌های هیدرولیکی به‌کار برده می‌شوند، فعالیت دارد. در واقع این گرایش ترکیبی از گرایش‌های سازه و آب می‌باشد.این گرایش همچنین با مباحث مطرح شده در هر دو موضوع مهندسی محیط زیست وبهداشت نیز ارتباط دارد. البته همانطور که عنوان شد، تأکید بیشتر این گرایش بر روی طراحی و محاسبه‌سازه‌های مرتبط با آب می‌باشد و مطالعات هیدرولوژیکی چندان در حیطه‌ مباحث این گرایش نیست.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
اسکرول به بالا